Avaleht / Uudised / A. Le Coq tõi uuesti müügile oma pikima ajalooga õlle

A. Le Coq tõi uuesti müügile oma pikima ajalooga õlle

24. oktoober 2017

Varasemad uudised

Sel aastal oma 210. tegevusaastat tähistav A. Le Coq tõi juubeli puhul taas turule oma kuulsaima õlle Imperial Extra Double Stouti. Imperial Extra Double Stout andis A. Le Coqile 1912. aastal Vene keisrikoja ametliku õukonnavarustaja tiitli ja Tartus pruulitud õlut hakati müüma kogu impeeriumis.

A. Le Coqi õllemeister Lauri Lipping rääkis, et ajaloolise stout’i tootmisel on võimalikult palju järgitud algupärast retsepti. “A. Le Coq Imperial Extra Double Stouti pruulimisel ei ole kasutatud tavapärast õlle filtreerimist, õlu on selginenud loomuliku settimise teel pikaajalise laagerdumise käigus. See on rikkalik tume õlu, mille maitses domineerivad pikalt röstitud odralinnased ning tunda on ajastu õllele omast tammist ja kergelt suitsust karakterit.” Lipping lisas, et treenitud maitsemeelega gurmaanid võivad õlles tunda ka õrna šerri nüanssi.

Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov teadis ajaloost rääkida, et A. Le Coq Imperial Extra Double Stout oli Vene keisri Nikolai II lemmikõlu. Keiser nautinud meelsasti austreid, mille kõrvale serveeriti erilist õllevinegretti. Vinegrett valmistati alati A. Le Coq Imperial Extra Double Stoutiga.

Uus A. Le Coq Imperial Extra Double Stout on 7% alkoholisisaldusega tume õlu, mis villitud 0,4-liitristesse pudelitesse. Algupärase retsepti järgi valmistatud Imperial Extra Double Stouti õllepudelit kaunistab originaalkujundusega etikett.

A. Le Coq Imperial Extra Double Stouti õllega vinegrett austrite juurde

Retsepti autor: restorani Antonius peakokk Ketlin Pekko

2 sl Imperial Extra Double Stouti õlut
2,5 sl vaarikaäädikat
4 tilka kasesiirupit
2 tilka Tabasco kastet
Pool šalottsibulat
Soola
Murulauku
Soovi korral sidrunit

Haki šalottsibul ja murulauk. Sega omavahel õlu, äädikas, siirup ja Tabasco. Lisa hakitud šalottsibul ja maitse järgi soola.

Vala kaste austritele ja puista peale murulauku. Soovi korral pigista juurde värsket sidrunimahla.

Jaga uudist