26. novembril valiti Estonia Talveaias juba kolmandat korda Eesti parim õllesommeljee. Tiitli pälvis Oskar Pihlik restoranist Leib, Resto ja Aed. Teise koha saavutas Helen Aasman (Hopneri Õllerestoran) ja kolmanda koha pälvis Marko Mägi (Le Gavroche, London). Esimest korda võistluse ajaloos oli finalistide hulgas ka naisvõistleja. Kokku võistles parima õllesommeljee tiitli nimetuse eest 57 Eesti tippsommeljeed, baarmeni ja õlleeksperti.
Võistlusel hinnati võimeid õlut ära tunda, serveerida ja sobitada õigete roogadega. Eesti 2015. a parima õllesommeljee valimiste võidufond on 1000 eurot, mille pani välja A. Le Coq.
Parima õllesommeljee valimised said alguse A. Le Coqi Beer Stari projekti raames toimunud koolitusest, mille eesmärgiks oli tagada söögikohtades õlle õige serveerimine. Praeguseks omab Beer Stari kvaliteedimärgist rohkem kui 50 söögikohta üle Eesti ning koolitatud on rohkem kui 1000 teenindajat.
Varasemad parima õllesommeljee tiitli omanikud on Kristjan Markii (2013) ja Urmas Linnamägi (2014).
Foto: Kristjan Sulõnd