Eesti kaljaturu liider A. Le Coq toob turule naturaalselt kääritatud tumeda kalja. Uuele kaljale annavad tumeda värvuse ja tummise maitse humalad ja röstitud linnased.
A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on A.Le Coqi Kali kahe turuloldud aastaga hõivanud Eesti kaljaturul liidripositsiooni, kus 2010 aasta keskmine mahuline turuosa oli 33%. Ettevõtte soov on uue tootega laiendada traditsioonilise naturaalselt kääritatud kalja kategooriat. “A. Le Coqi uue tumeda kaljaga soovime pakkuda tarbijale võimalust avastada kalja juures uusi maitsenüansse,” ütles Noop. Noobi sõnul on ka selle kalja puhul tegemist ehtsa naturaalselt kääritatud kaljaga, lisatud humalad ning röstitud linnaseid annavad joogile tugevama maitse. “Usume, et ka tumedale kaljale tekib oma austajaskond kes hindavad kaljas senisest tummisemat maitset,” lisas Noop.
Noobi sõnul on A. Le Coqi jaoks väga oluline hoida ja arendada Eesti traditsioonilisi jooke, mis tõstavad esile meie piirkonna toidukultuuri. “Kali on kahtlemata üks väheseid tooteid, mis on iseloomulik just meie piirkonnale ning eristab meid Euroopa riikide toidukultuurist,” lisas Noop.
Naturaalne A. Le Coqi Tume Kali on valmistatud odra- ja rukki linnastest ja humalast, röstitud linnaseid annavad joogile eriliselt tumeda värvuse. A. Le Coqi Tume Kali on naturaalselt kääritatud ning seetõttu võib sisaldada kuni 0,5% alkoholi. Uudistoode on pakendatud 1-liitrisesse plastpudelisse.