Oleme harjunud mahla, nektarit ja mehu tarvitama joogina. Tegelikkuses on mahla kasutusvõimalused oluliselt laiemad kui lihtsalt janu kustutamine. Nami-Nami retseptikogu eestvedaja Pille Petersoo jagab soovitusi, mida mida uue Aura mehuga köögis ja söögis peale hakata. Pille pakkus välja kaks põnevat retsepti, mille selgrooks on äsja poelettidele jõudnud Aura mehud: õuna-ananassi-porgandimehu, millest valmis troopiline hommikukokteil ja õuna-virsiku-porgandimehu, millest valmis päikseloojangukarva kinoapuding.
Ehkki mehu sobib oma tummisuselt iseseisvaks “toidukorraks”, soovitab Pille proovida mehu toorainena koduse smuuti või kokteili tegemiseks. “Näiteks kui õuna-porgandi-ananassimehu kasutada smuuti tegemiseks, piisab vaid kookospiima ja kookoshelveste lisamisest, et saada mõnus, paksema konsistentsiga puuviljaline jook. Jäätisekokteili tegemisel soovitan samuti kasutada mehu, mis teeb kokteili sametiseks ning annab vaniljejäätisele mõnusalt särtsu juurde.”
Troopiline hommikukokteil (ühele)
2 dl õuna-ananassi-porgandimehu
1 dl kookospiima
veidi kookoshelbeid
Loksuta kookospiima enne avamist korralikult!
Sega klaasis Aura Mehu ja kookospiim, puista peale veidi kookoshelbeid ja naudi.
Kui aega on rohkem, saab mehu kasutada ka maitsva magustoidu valmistamiseks – mehu lubab ennast kuumutada ning ei lähe tükki. Pille soovitab seda kasutada odra- või rukkijahuvahu valmistades või siis keeta mehust kisselli, mida serveerida buberti või mannapudruga. Pille katsetab kinoaseemnetega, et valmistada mõnus puding. Selleks tuleb potti valada keedetud kinoa ja 4 dl Aura Mehu ning kuumutada, kuni segu podisema hakkab. Seejärel segada maisitärklis 1 dl mehuga, valada peene joana potti, pudingit hoolega segades. Kuumutada, kuni magustoit pakseneb. Pille soovitab lisa maiusele veidi sidrunimahla ning jagada magustoidupokaalidesse jahtuma.
Päikeseloojangukarva kinoapuding (neljale)
1 dl keedetud kinoaseemneid
5 dl õuna-virsiku-porgandimehu
2 sl maisitärklist
maitse järgi sidrunimahla