Sel sügistalvisel perioodil üllatab A. Le Coq uue alkoholivaba glögiga, milles põimuvad õunte ja mustade sõstarde mahlased noodid. Ajalooliselt on teada, et glögi retsept töötati välja juba 19. sajandil Rootsis. Tänapäeval armastame seda sooja ja vürtsikat jooki juua pikkadel ja külmadel talveõhtutel.
Külma ilmaga ei ole ju midagi mõnusamat kui kruus soojendavat glögi. Toidublogija Tuuli Mathisen lasi end inspireerida aromaatsest Aura alkoholivabast glögist ning segas kokku põnevad retseptid, milles särtsust ja vürtsist juba puudu pole. Proovi järele!
SÄRTSAKAS TROOPILINE GLÖGI ANANASSINEKTARI, TŠILLI JA RUMMIGA
Kahele
Särtsaka maitsekombinatsiooni ja troopilise alatooniga kuum jook sobib hästi neile, kellele meeldivad tugevamad ja veidi teistlaadsed maitsekombinatsioonid. Magusa maitse võib igaüks endale parajaks timmida kas siis siirupit või pruuni suhkrut lisades.
4 dl Aura ananassinektarit
1 tšillipipar, peeneks hakituna
pöidlasuurune jupp värsket ingverit, peeneks hakituna
mõned terad kardemoni
mõned kadakamarjad
1–2 kaneelikangi
3 dl A. Le Coqi glögi
50 ml tumedat rummi
soovi korral veidi laimisiirupit (nt Monin) või pruuni suhkrut
Kalla ananassinektar kastrulisse, lisa tšilli, ingver, kaneelikang, kardemoni- ja kadakamarjad ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning lase vaiksel kuumusel umbes poole võrra kokku keeda. Jahuta, lase veidi aega tõmmata ja kurna siis läbi tiheda sõela. Kuumuta potis ananassi-tšillitõmmis, lisa glögi ja rumm. Soovi korral võid lisada veel maitse järgi laimisiirupit või pruuni suhkrut ehk siis igaüks võib magususe enda eelistuste järgi paika timmida. Kuumuta ja jaga siis kahe klaasi vahel. Serveerides võid lisada joogi sisse veel kaneelikangi ja juurde võib pakkuda laimisektoreid, millest saab joogile soovi korral hapukat maitset lisada.
TERVISESÕBRAST GRANAATÕUNAGLÖGI INGVERISIIRUPIGA
Kahele
Viiruste hooaeg ei küsi pühadest ja pidudest. Et aga haiguseid juba ennetavalt ehmatada, tasub glögisse kokku segada erinevaid tervisesõpru – granaatõuna ja ingverit. Esmalt saab neist komponentidest mõnusa joogi, mis lisaks heale maitsele aitab ka jahedatele ilmadele paremini vastu seista.
4 dl Aura granaatõunajooki
2 sl ingverisiirupit (või meega segatud riivitud ingverist pigistatud mahla)
2–3 tähtaniisi
5 nelgitera
2 sl riivitud apelsinikoort
3 dl A. Le Coqi glögi
serveerimiseks granaatõunaseemneid ja rosinaid
soovi korral 50 ml Vana Tallinna likööri
Kuumuta kastrulis granaatõunajook koos ingverisiirupi, tähtaniisi, nelgiterade ja riivitud apelsinikoorega. Lase keema tõusta ja keeda veidi aega, kuni vedeliku maht on umbes kolmandiku võrra vähenenud. Jahuta tõmmis ja kurna siis läbi tiheda sõela või marli. Sega omavahel granaatõunajoogi tõmmis ja glögi. Puista klaasi sisse granaatõunaseemneid, kalla peale kuum glögi, soovi korral kaunista tähtaniisiga ja serveeri kohe. Juurde paku puhastatud granaatõunaseemneid ja rosinaid. Kui soovid alkoholiga varianti, lisa joogi sisse veel Vana Tallinna likööri.